• Besteld voor 14:00,morgen in huis.
  • Gratis verzending vanaf €60.-
Home » Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

olijfolie en honing olijfolieshop olijfoliestore lekkerhoning honingonline online kopen griekse hoofdgerechten

Griekse groenten met rijst en gehakt in oven

 

    Haal het steeltje van de tomaten en snijd - van onderen - de deksels af. We legen ze voorzichtig met een theelepel uit de kruimel.
    We plaatsen ze in een pan van 36x28 cm.
    Snijd de deksels van de paprika's, verwijder de zaadjes en de witte vliezen. Snijd de bodem een ​​beetje zodat ze rechtop in de pan kunnen zitten, zonder dat er een gat ontstaat. Leg ze in dezelfde pan.
    Voor de vulling

    Verwarm de oven voor op 180 ° C aan de lucht.
    Zet een diepe pan op het vuur om te verbranden.
    Voeg olijfolie toe, hak de ui, knoflook, prei en de puntjes van de paprika fijn. Leg ze in de pan.
    Voeg kristalsuiker toe en bak.
    Voeg dan geglazuurde rijst, kipblokje, witte wijn en gehakt toe.
    Roer met een houten lepel en druk om het gehakt te breken.
    Voeg water toe, zet het vuur lager en voeg zout en peper toe.
    We persen de tomatenkruimel met onze handen. Breng het over naar de pan met de rest van de ingrediënten en bak 10-15 minuten om het vocht te verdampen.
    Als de vulling klaar is, haal je hem van het vuur.
    Hak dille, peterselie en munt fijn. Houd een deel van de kruiden apart en doe de rest bij de vulling.
    Probeer en voeg indien nodig extra zout en peper toe, roer en giet olijfolie.
    Voeg in de tomaten en paprika's olijfolie, zout en peper toe.
    Vul de tomaten en paprika's tot aan de bovenkant met de vulling. Dek af met de deksels en laat de vulling opzij.
    Voor de compositie

    Zet een pan op het vuur om te verbranden.
    Schil een pompoen, rasp hem en doe hem in de pan.
    Voeg olijfolie, peper, zout, boter toe en bak om kleur te krijgen. Als ze klaar zijn, doe je ze samen met de vulling in de pan.
    Voeg water toe, dek af met oliepasta en aluminiumfolie en bak gedurende 1 uur. Verwijder het bakpapier en de folie en bak de vulling 20-30 minuten verder om kleur te krijgen.
    Laat ze afkoelen als ze klaar zijn.
    Om te serveren

    Voeg de gevulde aardappelen, verse kruiden en munt toe aan het gerecht.
    Serveer met fetakaas, gedroogde oregano, olijfolie en brood.

    Ingrediënten


    6 tomaten
    2 rode paprika's
    2 gele paprika's
    2 groene paprika's
    Voor de vulling

    1 ui, gedroogd
    1 v. knoflook
    1 prei
    60 gr. olijfolie
    1 eetl. kristalsuiker
    300 gr. kleefrijst
    1 kippenblokje
    50 gr. Witte wijn
    500 gr. gehakt
    400 gr. water
    zout
    peper
    1/3 bosje dille
    1/2 bosje peterselie
    1/2 bosje munt
    Voor de compositie

    500 gr. aardappelen
    2 eetlepels. olijfolie
    zout
    peper
    1 eetl. boter
    200 gr. water
    Om te serveren

    kruiden, vers
    munt
    plak
    oregano, droog
    1 eetl. olijfolie
    brood

     

    olijfolie en honing olijfolieshop olijfoliestore lekkerhoning honingonline online kopen Griekse hoofdgerechten

     

    Zet een diepe pan op hoog vuur. Voeg de zonnebloemolie toe en laat het warm worden.
    Schil de aardappelen en snijd ze in dunne rondjes.
    Snijd de aubergines en courgette in dunne rondjes en bak ze 5-10 minuten in een aparte pan.
    Verwijder met een schuimspaan en doe in een bakblik met keukenpapier. Laat overtollige olie weglopen.
    Voor het gehakt

    Zet een pan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe.
    Hak de ui grof en voeg toe aan de pan.
    Hak de knoflook fijn en voeg samen met de tijm en suiker toe aan de pan. Sauteer 2-3 minuten tot ze mooi karamelliseren.
    Voeg het gehakt toe en verdeel het met een houten lepel. Sauteer tot ze goudbruin zijn.
    Voeg de tomatenpuree toe en bak zodat het zijn bitterheid verliest.
    Voeg de gehakte tomaten toe, zet het vuur laag en laat 5-10 minuten sudderen tot de saus dikker wordt.
    Haal van het vuur en voeg de peterselie en grof gehakte basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.
    Voor de bechamelsaus

    Zet een pan op middelhoog vuur.
    Voeg de boter toe en laat het smelten.
    Voeg de bloem toe en klop tot alle boter is opgenomen.
    Voeg de melk in kleine porties toe terwijl u voortdurend roert, zodat er geen klontjes ontstaan.
    Zodra de bechamelsaus dikker wordt en er zich belletjes op het oppervlak beginnen te vormen, van het vuur halen.
    Voeg de nootmuskaat, zout, peper, 100 g parmezaan en 3 eidooiers toe. Klop grondig.
    Verzamelen

    Verwarm de oven voor op 180 * C hetelucht.
    Verdeel in een bakvorm van 25x32 cm een ​​laag aardappelen, bedek met een laag aubergines en bedek met een laag courgette. Kruid tussen de lagen.
    Voeg 2-3 eetlepels bechamelsaus toe aan het gehaktmengsel en meng. Verdeel het gehakt over de groenten.
    Bedek met de bechamelsaus, verdeel deze gelijkmatig en bestrooi met 50 g geraspte Parmezaanse kaas.
    Bak 35-40 minuten.
    Haal uit de oven en laat afkoelen.
    Serveer met verse kruiden en olijfolie.

    Moussaka

    Ingrediënten


    3 aardappelen
    5-6 eetlepel (n) olijfolie
    1 ui
    2 courgettes, medium
    2 aubergines
    tijm
    zout
    peper
    Voor het gehakt

    1 ui
    2 eetlepels olijfolie, om te sauteren
    1 teentje knoflook
    3 snufjes kristalsuiker
    1/2 theelepel (n) nootmuskaat
    1 afgestreken theelepel (n) kaneel
    1 eetlepel (n) tomatenpuree
    500 g rundergehakt
    400 g tomaten uit blik
    zout
    peper
    Voor de bechamelsaus

    100 g boter
    100 g bloem voor alle doeleinden
    750 ml melk, 3,5%
    peper, gemalen
    1 snufje nootmuskaat, gemalen
    100 g Parmezaanse kaas, geraspt
    3 eidooiers

     

         

        olijfolie en honing olijfolieshop olijfoliestore lekkerhoning honingonline online kopen Griekse hoofdgerechten

        Griekse aubergine met gehakt en besamel(papoutsakia)

        Verwarm de oven voor op 200 ° C aan de lucht.
        Verdeel een oliepasta op een bakplaat en zet apart.
        Snijd de aubergines in de lengte doormidden, verwijder het steeltje en snijd ze met een scherp mes op verschillende plaatsen kruislings in zonder het vel te scheuren.
        Bestrooi met olijfolie, zout, peper en verdeel ze met je handen over het hele oppervlak van de aubergines.
        Leg ze met de gesneden kant naar beneden in de pan.
        Bak 30-40 minuten tot ze zacht zijn.
        Haal uit de oven.
        Draai de aubergines om met een lepel en druk lichtjes op het vruchtvlees met de lepel om een ​​uitsparing te creëren voor het gehakt.
        Verdeel het gekookte gehakt over de aubergines.
        Bestrooi met de geraspte gruyère en bak nog 5 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

        Ingrediënten

         

        2 aubergines, medium
        2 eetlepels. olijfolie
        zout
        peper
        250 gr. rundergehakt, gekookt, overgebleven
        100 gr. gruyere, geraspt