• Besteld voor 14:00,morgen in huis.
  • Gratis verzending vanaf €60.-
Home » Desserts

Desserts

olijfolie en honing olijfolieshop olijfoliestore lekkerhoning honingonline online kopen loukoumades

Loukoumades(Griekse honing oliebollen) 

 

 

 

Ingredients

 

 

    • 460 gr. water
      1 snufje kristalsuiker
      5 gr. droge gist
      1/2 eetl. kaneel
      2 eetlepels. zaadolie
      1 snufje zout
      1 eetl. honing
      500 gr. bloem g.o.x.
      400 ml zaadolie om te frituren
      Om te serveren

      honing
      kaneel

     

    • Doe het water, de suiker, de gist in de emmer van de mixer en roer met een handdraad om de gist op te lossen.
      Voeg de kaneel, zaadolie, zout, honing toe en meng.
      Voeg de bloem toe en klop 3-4 minuten met de veer op hoge snelheid om de ingrediënten te homogeniseren.
      Doe het deeg in een kom, dek af met huishoudfolie en laat ongeveer 1 uur in volume verdubbelen.
      Zet een diepe koekenpan met 400 ml zaadolie op middelhoog tot hoog vuur. Idealiter willen we dat onze olie 170o bereikt. Doe de rest van de zaadolie in een kopje met een lepel.
      We nemen een deel van het deeg met onze handen en drukken het in onze handpalm. Het mengsel dat tussen duim en wijsvinger uitkomt, nemen we met de lepel. Zo helpen we het deeg in de olie te glijden.
      Bak ze in porties in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Verwijderen op absorberend papier.
      Serveer met honing en kaneel.

     

    olijfolie en honing olijfolieshop olijfoliestore lekkerhoning honingonline online kopen desert met chocolade en honing

    Profiterole

    Ingredients

     

     

    Voor de chocoladeroom

    60 gr. maïsmeel
    600 gr. melk
    300 gr. kristalsuiker
    100 gr. cacao, gezeefd
    1 eetl. honing
    1 eetl. gehakte vanillepoeder
    100 gr. boter, in blokjes gesneden
    Voor de room

    6 dooiers
    200 gr. kristalsuiker
    1 liter melk
    100 gr. maïsmeel
    100 gr. boter
    1 eetl. gehakte vanillepoeder
    1 eetl. honing
    Voor jou

    125 ml melk
    125 ml water
    125 gr. boter
    4 gr. zout
    150 gr. bloem .
    4-5 eieren, medium chocolade.

     

     

    Voor de chocoladeroom

    Meng het maïsmeel met ongeveer 1/3 van de melk in een kom en zet apart.
    Doe de rest van de melk samen met de suiker en cacao in een pan aan de kook, onder voortdurend roeren.
    Voeg het mengsel met het maïsmeel toe en roer krachtig zodat ons mengsel geen klontjes wordt. Het moet dikker worden en een dikke en smakelijke crème worden.
    Haal van het vuur en voeg de honing, boter, vanille toe en roer constant tot het mengsel homogeen is.
    Als ons mengsel niet glad wordt, kunnen we het door de blender halen om zoveel kleine balletjes te breken als er zijn.
    Giet ons mengsel in een pan, dek af met huishoudfolie en laat het goed afkoelen. Goed mengen voor gebruik.
    Voor de room

    Klop in een grote kom de dooiers met de helft van de suiker luchtig.
    Voeg 2 el van de melk en het maïsmeel toe en klop nogmaals met de garde om goed te mengen.
    Doe tegelijkertijd de rest van de melk in een pan, voeg de rest van de suiker toe zonder te mengen en zet de pan op het vuur.
    Wanneer het melksuikermengsel kookt, haal van het vuur en giet een beetje ervan in de kom met de eieren met een pollepel en roer met de garde zodat de eieren beginnen te verwarmen maar kook niet als een omelet alsof we ze allemaal in..
    Voeg nog eens 3-4 eetlepels melk toe aan de eieren en roer constant.
    Giet vervolgens het hele mengsel met de eieren terug in de pan met de melk, breng weer over op het vuur en roer met een garde tot de room stolt. Het moet goed worden gemengd en op laag vuur zodat het niet op de bodem van de pan komt en onze room verbrandt.
    We kijken hier en daar of het gaar is. We moeten het maïsmeel niet in de smaak begrijpen.
    Haal van het vuur en voeg de boter, honing, vanille toe en roer tot het gesmolten is.
    Doe de room in een kom, dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast om goed af te koelen. Zorg ervoor dat de film op het oppervlak van de crème rust, zodat deze geen korst vormt.
    Voor jou

    Verwarm de oven voor op 200 ° C aan de lucht.
    Doe het water, de melk en de boter in een pan op middelhoog vuur.
    Meng de bloem met het zout in een kom.
    Voeg de bloem en het zout toe als de boter en het mengsel met het water en de melk beginnen te koken. Meng goed met een houten spatel tot het vocht uit het mengsel verdampt.
    Roer 2-3 minuten krachtig, schraap de bodem van de pan met een spatel en verwijder eventuele stukjes deeg die aan de bodem vastzitten.
    Haal uit de pan en doe het deeg in de mixer. We hebben de eieren in een kom gebroken en bewaren ze apart.
    Klop het deeg een tijdje los om af te koelen. Een paar minuten is genoeg en dan beginnen we de eieren een voor een toe te voegen, wachtend tot de eerste is verwerkt voordat we de volgende plaatsen. Hij krijgt zeker de 4 eieren. Breek de vijfde met een vork, meng goed en voeg deze indien nodig langzaam toe. Ons doel is om een ​​deeg te krijgen dat elastisch en zacht is dat trekt als kauwgom en niet breekt als we er een stuk van trekken.
    We doen het deeg in een hoorntje en we zijn klaar om onze sudaki te maken en te bakken. Eventueel met een penseel een losgeklopt ei erover verdelen om een ​​nog mooiere kleur te krijgen.
    Bak 10 minuten op 200o C en laat ze vervolgens zakken tot 180o C en bak in ongeveer 10 minuten gaar, goudbruin en krok

    Ingredients

     

     

    Voor de chocoladeroom

    60 gr. maïsmeel
    600 gr. melk
    300 gr. kristalsuiker
    100 gr. cacao, gezeefd
    1 eetl. honing
    1 eetl. gehakte vanillepoeder
    100 gr. boter, in blokjes gesneden
    Voor de room

    6 dooiers
    200 gr. kristalsuiker
    1 liter melk
    100 gr. maïsmeel
    100 gr. boter
    1 eetl. gehakte vanillepoeder
    1 eetl. honing
    Voor jou

    125 ml melk
    125 ml water
    125 gr. boter
    4 gr. zout
    150 gr. bloem .
    4-5 eieren, medium chocolade.

    ant.
    We bereiden de jouwe door de vanillecrème met een hoornvlies in je te doen en ze te vullen.
    Garneer met chocoladeroom.