• Besteld voor 14:00,morgen in huis.
  • Gratis verzending vanaf €60.-
Home » Houtwerk

Olijfhouten producten, houten keuken accessoires

Olijven zijn al eeuwenlang het handelsmerk van Griekenland. De olijftak werd als eerste prijs uitgereikt aan de winnaars van de Olympische Spelen in de oudheid.

Olijfhout heeft prachtige kleuren met tinten variërend van suiker en roze tot zwart. Het is ook een natuurlijke en gezonde keuze en tegelijkertijd is het als materiaal zeer duurzaam door de hoge dichtheid van hout (92%) zodat het niet krast en geen geuren of vlekken opneemt. 

De geproduceerde producten zijn uniek omdat ze allemaal handgemaakt zijn, en daardoor ook verschillend van elkaar. We presenteren je een uitgebreide collectie aan nuttige of decoratieve producten van Olijfhout zoals Schalen, Schaakborden, Vijzels, Keukengerei decoraties etc.

Grieks Olijfhout, waarom is het zo uniek?

Waarom is Olijfhout uit Griekenland zo uniek en heeft en eenzelfde prijskaartje? Wat belangrijk is om te weten, er zijn weinig olijfbomen. Alleen als een olijfboom geen olijven meer geeft, zal deze gebruikt worden om olijfhout van te make. Meestal duurt dit om en nabij de 100 jaar. De grote vraag ernaar en de kleine beschikbare hoeveelheid zorgen voor een hogere prijs.

Maar ander hout is goedkoper, hoe kan dat?

Andere soorten bomen daar worden diverse middelen voor gebruikt om deze zo snel mogelijk te laten groeien, dit om aan de vraag te voldoen die wij hebben.

Waarschijnlijk zie je het verschil al, 100 jaar op je hout wachten of na enkele jaren al beschikking kunnen hebben over je gewenste producten van hout.

Van welke kwaliteit is het?

Wij van Olijfolie & Honing zullen alleen het beste aan je verkopen. Alleen producten van hoge kwaliteit kunnen in onze collectie opgenomen worden. Onze Olijfhout collectie is volledig met de hand gemaakt, dit zie je terug in de tot de puntjes afgewerkte staat.

Het Griekse Olijfhout dat je in onze webshop ziet staan, 100% natuurlijk. Door het materiaal is de kwaliteit van een zeer hoog niveau. De Olijfbomen worden niet bewerkt met chemische middelen, daardoor mogen we het de naam puur natuur geven.

Hoe sterk is Olijfhout?

Het is niet voor niets dat keukengerei dat gemaakt is van Olijfhout zeer lang meegaat. Het heeft heel wat te doorstaan, en toch blijft het met de juiste verzorging mooi en sterk. Maar ook schaakborden en serveerplanken kunnen wel wat hebben. Als je kiest voor onze producten, dan schaf je één van de sterkste soorten hout aan. Eén van de hardste soorten hout is Olijfhout, je kiest voor duurzaamheid en lang gebruik.

Mileu en Olijfhout, gaat dat samen?

Wil je het milieu een handje helpen, kies dan voor producten van Olijfhout. Doordat er geen chemische middelen aan te pas komen en de bomen eerst een ander doel hebben gehad, is het van extra waarde voor de aarde.

Onze producten, hoe verzorg je die?

Als je net een prachtig Olijfhout product heb aangeschaft, dan wil je dit natuurlijk mooi houden. Maar hoe kan je je aankoop de beste verzorging bieden? Om heel eerlijk te zijn, het is zo ontzettend makkelijk!

De beste verzorging in je eigen keuken

De Olijfolie masseer je goed en regelmatig in!

Hoe kan ik dat het beste doen?

  • Zorg dat het product schoon en droog is
  • Neem een doek en doe een beetje olijfolie op de doek
  • Wrijf de olijfolie goed in het hout
  • Laat het een nachtje intrekken
  • Gebruik het daarna zoals altijd

Behandel je Keukengerei van Olijfhout regelmatig, door dit te doen zal het hout een mooi laagje krijgen wat extra bescherming biedt tijden het gebruik. Ook is de kans hierdoor klein dat je mooie producten gaan verkleuren of vieze geurtjes vast zullen houden.

Moet ik het Keukengerei Olijfhout vaak verzorgen?

Om te bepalen hoe vaak de producten verzorging nodig hebben, is het belangrijk om te weten hoe vaak je ze gebruikt.

Producten die je dagelijks gebruikt, hebben een wekelijkse behandeling met Olijfolie nodig. Maar een serveerplank die af en toe tevoorschijn wordt gehaald, kan het prima doen met één keer in de maand.

Kan ik Olijfhout in de vaatwasser doen?

Olijfhout houdt NIET van de vaatwasser. Was deze met de hand af.

Wil je lang kunnen genieten van je keukengerei, dan is dit belangrijk. De levensduur zal behoorlijk inkorten en het wordt er zeker niet mooier van. Alle soorten hout kun je het beste uit de vaatwasser houden. Hout kan niet tegen de extreme hitte, behalve dat de kwaliteit achteruit gaat zal ook het Olijfhout uitslaan. Dus NEE, doe het niet!

 

 

Onze producten zijn zowel in de detailhandel als de groothandel verkrijgbaar tegen zeer concurrerende prijzen en een uitstekende kwaliteit.