• Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €60.-
Home » Honing

Griekse biologische honing, rauwe honing 

olijfolie & honing lekkerhoning honingonline rauwe honing online kopen

Honing is een sterk antiseptisch middel dus het is aan te raden om elke dag een eetlepel honing te nemen op een lege maag

Onze biologische rauwe honing (heidehoning) is puur natuur en heeft een GOLD TASTE AWARD gewonnen. Deze biologische zoete lekkernij wordt geproduceerd door de familie Souka op de hellingen van Achaia in Griekenland

 

Heide is een uitstekende plant voor de productie van deze biologische rauwe honing (heidehoning), omdat het een aantal unieke eigenschappen heeft die goed zijn voor de menselijke gezondheid. Deze eigenschappen worden door de bijen doorgegeven aan de honing en daarom is de populariteit de laatste jaren enorm toegenomen.

 

Mensen zijn steeds meer op zoek naar biologische rauwe honing (heidehoning) die puur natuur is en vol zit met vitamines en mineralen.

 

De smaak van rauwe heidehoning is karakteristiek en vol met karameltonen. De voedingswaarde is erg hoog, dit komt door de vitamines, mineralen, eiwitten, aminozuren en enzymen in deze biologische rauwe honing. Het eiwitgehalte is 2% en dat is hoog vergeleken met andere honingsoorten. 

 

Leuk om te weten:
In 2012 is er een onderzoek geweest naar het fenolgehalte in honing. Daaruit is gebleken dat biologische rauwe honing (heidehoning) een erg hoog gehalte fenol bevat. En dat is erg goed voor jouw gezondheid.  

 

Daarnaast helpen de antioxidanten in de biologische rauwe honing (heidehoning) om vrije radicalen te verwijderen die we in het dagelijkse leven oplopen. Deze biologische rauwe honing (heidehoning) is lekker om als cadeau te geven of te krijgen!

 

Deze biologische rauwe honing (eikenhoning) is een zeer diepe en rijk smakende boomhoning die de GREAT TASTE AWARD heeft gewonnen. De smaak is fruitig met een diepe houtachtige toon. Biologische rauwe honing (eikenhoning) heeft de neiging donker te zijn, heeft een sterkere smaak en zet minder snel uit door een relatief laag glucosegehalte.

 

Biologische rauwe honing (eikenhoning) komt van de eikels van de eik en is bijna zwart van kleur. De bijen halen de zoete vloeistof direct uit de eikels. Het heeft de neiging om minder zoet te zijn, maar is wel erg krachtig.

 

Biologische rauwe honing (eikenhoning)is goed te gebruiken in recepten zoals cake, dessertbeleg, warme thee en vleesglazuur.

 

Biologische rauwe honing (eikenhoning) kan gaan kristaliseren, dit een natuurlijk proces is dat het voornamelijk gebeurt door de natuurlijke glucose in biologische rauwe honing (eikenhoning). 

De Rauwe honing (sparrenhoning) die bij Olijfolie & honing te verkrijgen is, is een uniek product in de wereld, uit de zeldzaamste categorie van honing. Deze wordt niet gewonnen uit de bloemen, maar uit de hars in de stam van de zwarte sparren, op de hoge bergen van Xelmos. 

 

Het is de enige met een beschermde oorsprongsbenaming in Griekenland, dit dankzij zijn unieke kenmerken en de export ervan. Het maken van deze rauwe honing (sparrenhoning) is zeer moeilijk en kostbaar omdat de honingraten hiervoor vernietigd moeten worden. Olijfolie & honing heeft deze op voorraad.

 

De Rauwe sparrenhoning bij Olijfolie & honing is zeer zeldzame, dit vanwege het opvallende uiterlijk. Deze unieke honing heeft prachtige kleuren zoals amber, parelmoer en metallic tinten. De smaak is pittig met daarin, duidelijk aanwezig, de aroma’s van dennen en bloemen.

 

Deze bijzondere sparrenhoning van Olijfolie & honing zal niet kristalliseren en de meest veeleisende honingliefhebber zal volop genieten van alle unieke kenmerken van deze uiterst zeldzame rauwe sparrenhoning.

 

De productie van deze rauwe honing is vrij klein en periodiek door de jaren heen.

 

Rauwe honing sparrenhoning online bestellen kan bij Olijfolie & honing. Probeeer eens de oranjebloesemhoning en pijnboomhoning.

 

Rauwe tijmhoning van Olijfolie & honing heeft een zoete smaak, maar heel anders dan de bekende zoete honing. De rauwe honing heeft naast het zoete ook een kruidige en pittige smaak

 

Rauwe tijmhoning is amber of roodachtig van kleur. Tijdens het kristalliseren zal deze bruin van kleur worden. De smaak van deze rauwe honing is intens, als deze versuikert dan wordt deze intenser. In versuikerde vorm heeft deze lekkernij zeker ook zijn voordelen.

 

Leuk om te weten:
Deze Rauwe honing is extra lekker tijdens de koude winterdagen. De zoete goedje werkt verzachtend op je luchtwegen en helpt goed tegen keelpijn en verkoudheid. Deze tijmhoning kopen kan bij Olijfolie & honing.

 

Tijmhoning van Olijfolie & honing heeft een heel eigen karakter, als je eens wat anders wilt proberen dan is deze zeker een goede keus. Maar kijk dan ook eens naar de sparrenhoning, dat is een uiterst zeldzame soort.

 

Je kan rauwe honing online bestellen bij Olijfolie & honing.

De kastanjehoning van Olijfolie & honing wordt gemaakt op de berg Kosmas door de familie Souka. De honing bestaat uit afscheiding van de kastanjeboom en bloemen. De kastanjehoning is overheerlijk intens en aromatisch van smaak, en het heeft een donkerbruine kleur.

 

Vanwege de kastanjeboom zitten er verschillende sporenelementen in deze kastanjehoning van Olijfolie & honing zoals tannines, kalium, mangaan, magnesium, barium en fructose. Ook vind je een hoog gehalte aan stuifmeelkorrels in de kastanjehoning, hierdoor verhoogt de voedingswaarde van deze honing.

 

Leuk om te weten: Deze kastanjehoning  van Olijfolie & honing is goed voor de bloedcirculatie en het heeft anti-transpirerende eigenschappen. De honing werkt desinfecterend en genezend, en is goed voor de spijsvertering.

 

Kastanjehoning van Olijfolie & honing is goed voor je geheugen, werkt kalmerend voor de nachtrust en helpt je ontspannen te slapen. Je kan het gebruiken bij brandwonden, huidzweer en snijwonden. Kastanjehoning van Olijfolie & honing verlaagt je cholesterol en het is een geweldig hoest werend middeltje voor kinderen en volwassen.

 

Let op: gebruik honing niet bij kinderen tot 1 jaar. Dit omdat baby’s zuigelingenbotulisme kunnen krijgen als deze te jong honing krijgen.

Kastanjehoning is goed voor je geheugen, werkt kalmerend voor de nachtrust en helpt je ontspannen te slapen. Je kan het gebruiken bij brandwonden, huidzweer en snijwonden. Kastanjehoning verlaagt je cholesterol en het is een geweldig hoest werend middeltje voor kinderen en volwassen.

 

Let op: gebruik honing niet bij kinderen tot 1 jaar. Dit omdat baby’s zuigelingenbotulisme kunnen krijgen als deze te jong honing krijgen.

De Griekse Pijnboomhoning van Olijfolieenhoning wordt geproduceerd door de familie Souka in het noorden van Evia. Het vormt 65% van de totale honingproductie in Griekenland.

 

De bijen verzamelen nectar van de pijnbomen. Als de bijen bij de bijenkast zijn doen deze de nectar in een van de honingraten. Als de honingraten vol zijn dan worden deze koud geslagen in de centrifuge. Daarna wordt de Griekse pijnboomhoning in een speciale bak gedaan waar deze gezeefd en schoongemaakt wordt.

 

Vervolgens wordt deze onbewerkte Griekse pijnboomhoning in potten gegoten. De bijen worden niet gevoed met suikerwater maar met hun eigen honing. Hierdoor blijven de bijen gezond en sterk.

 

Griekse Pijnboomhoning is een honing met hoge voedingswaarde, dit voornamelijk door het grote aantal verschillende stoffen dat in de samenstelling aanwezig is. Deze stoffen worden gedomineerd door mineralen en sporenelementen (calcium, magnesium, zink, ijzer, koper etc.), die in grote concentraties in Griekse pijnboomhoning voorkomen. Deze pijnboomhoning is rijk aan antioxidanten, mineralen en magnesium. Dit is gezond en goed voor je weerstand en energie. 

 

Door het lage suikergehalte is het geen hele zoete honing.

 

Bij Olijfolieenhoning.nl kan je meer verschillende honing online kopen. Sparrenhoning en kastanjehoning zijn erg smakelijk om te proberen.

 

Griekse oranjebloesemhoning van Olijfolie & honing wordt geproduceerd door de familie Souka in Skala, Laconië, en is een belangrijke bron van nectar voor de honingproductie. De honingbijen maken deze heerlijk Griekse oranjebloesemhoning die kinderen erg lekker vinden vanwege de zeer zoete en aromatische smaak.

De Griekse oranjebloesemhoning van Olijfolie & honing is rijk aan vitamine C. Het heeft anxiolytische en verzachtende effecten, is zeer voedzaam en rijk aan sporenelementen. Om de voedingswaarde van deze Griekse oranjebloesemhoning te behouden moet het worden beschermd tegen hoge temperaturen.


Griekse oranjebloesemhoning van Olijfolie & honing is helder en oranjekleurige, met een zachte, zoete smaak en een fruitige geur. Het is verstandig om deze heerlijke Griekse oranjebloesemhoning niet te lang te laten staan, aangezien deze vrij snel kristalliseert.

Leuk om te weten:
De honingbijen halen de necar uit de witte bloesem van sinaasappelbomen en andere citrusvruchten. Doordat de honingbijen van boom naar boom vliegen vindt er bestuiving plaats. Na een bepaalde tijd groeien er overheerlijke sinaasappels aan de bomen. Met dank aan de honingbijen.

Bij Olijfolie & honing kan je meer verschillende Griekse honing online kopenEikenhoning en Sparrenhoning zijn unieke soorten om te proberen. 

Griekse rauwe ongefilterde tijmhoning met honingraat.

 

Griekse rauwe honing van Olijfolieenhoning.nl wordt direct uit de honingraat gehaald. Onze Griekse rauwe honing wordt koud geslingerd maakt geen hitteproces mee. Het absolute voordeel hiervan is dat deze alle voedingsstoffen behoudt. Je kan daarbij denken aan vitaminen, mineralen, enzymen, antioxidanten en aminozuren. Je kan Griekse rauwe tijmhoning van olijfolieenhoning het beste koud gebruiken, anders raak je alsnog deze belangrijke voedingstoffen kwijt. Doe de Griekse rauwe honing bijvoorbeeld door een salade, op een broodje of door je bakje yoghurt. 

 

Bij olijfolieenhoning.nl kan je verschillende rauwe honing online bestellen. Heidehoning en pijnboomhoning zijn heerlijk als je eens iets anders wilt proberen.

Waarom moet je elke dag een eetlepel honing eten? 

Het is erg Lekker

Versterkt het immuunsysteem

Bevat veel vitamines en mineralen

Geneest en ontsmet wondjes en blaren

Honing is rijk aan antioxidanten

Honing kan keelpijn genezen

Vermindering van het risico op hart- en vaatziekten

Vermindert vermoeidheid

Geeft een gladdere huid

Het is een probiotioca en houdt de darmflora in balans.

Klik hier voor recepten met honing