Griekse Omelet met Tomaat en Olijven

Deze Griekse Omelet met Tomaat en Olijven is zo simpel, en oh zo lekker. Je kan het eten als ontbijt, voor lunch en ook als een makkelijke maaltijd als je uit je werkt komt. Graag deel ik dit recept, zodat meer mensen kunnen genieten van dit overheerlijke Griekse gerecht.

Welke ingrediënten heb je nodig om deze Griekse Omelet met tomaat en olijven te maken?

Alle producten voor deze Griekse Omelet met Tomaat en Olijven heb ik hier voor je op een rijtje gezet, zodat je in één overzicht kan zien wat je nodig hebt en mogelijk nog even bij de winkel kan halen.

 

  • 1/2 tomaat
  • 3-4 olijven
  • 4 eieren
  • zout
  • peper
  • 2-3 olijfolie
  • 1 theelepel(s) oregano, gedroogd
  • 50 g feta kaas

Om te serveren

  • rucola
  • spinazie
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel(s) olijfolie

Hoe bereid ik dit Griekse Gerecht?

Zet alle producten voor het Griekse Gerecht alvast klaar op het aanrecht. Pak een koekenpan en zet deze op een middelhoog vuurtje. Van de tomaat gebruik je alleen het vruchtvlees, verwijder daarom de zaadjes en het sap. Snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes en zet deze even aan de kant. De olijven snijd je ook in kleine stukjes, de pitten ervan kan je weggooien.

Breek de eieren in een kom en voeg daar zout en peper aan toe. Klop de eieren, het zout en de peper rustig met een vork totdat het goed gemengd is. Dit is de perfecte basis  voor een heerlijke Griekse Omelet met Tomaat en Olijven.

Het bakken in olijfolie gaat op een bijzondere manier

Pak de olijfolie en doe een beetje in de koekenpan, voeg de eieren toe. Neem een lepel en duw de omelet in de pan van je af en kantel de pan zodat het rauwe mengsel steeds weer wordt verspreid over de koekenpan. Blijf dit herhalen totdat de omelet gaar is, dit duurt ongeveer één minuut.

Als het rauwe mengsel helemaal gaar is, dan haal je de koekenpan van het vuur en voeg je stukjes tomaat, olijven, gedroogde oregano en de geraspte feta toe.

Serveer deze Griekse Omelet met Tomaat en Olijven

Laat de Griekse Omelet met Tomaat en Olijven op een bord glijden en serveer het met rucola en spinazie. Om het geheel naar eigen smaak te maken kan je zout en peper toevoegen. Met echte Griekse Olijfolie maak je dit Griekse gerecht helemaal af.

Laisser un commentaire

Tous les commentaires sont modérés avant d'être publiés