Griekse Kip Souvlaki

Deze Griekse Kip Souvlaki is een zeer smakelijk kipgerecht uit mijn geboorteland Griekenland. Er is altijd een moment om hiervan te genieten. Volg mijn recept en smul mee samen met je vrienden en familie.  

Welke ingrediënten heb je nodig om deze Griekse Kip Souvlaki te maken?

Alle producten voor deze Griekse Kip Souvlaki heb ik hier voor je op een rijtje gezet, zodat je in één overzicht kan zien wat je nodig hebt en mogelijk nog even bij de winkel kan halen.

  • 2 kippen, borstfilets
  • 200 g pekel
  • souvlaki pitabroodjes
  • lente-ui, fijngesneden
  • tomaat, fijngesneden
  • sla, fijngesneden
  • olijfolie

Voor de pekel (2 kippenborstfilets)

  • 550 ml water
  • 1/2 citroen, in tweeën gesneden
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 bos peterselie
  • 1/2 eetlepel(s) tijm, droog
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 35 g grof zout
  • 2 teentje(s) knoflook, met schil, geplet
  • 1 eetlepel(s) peperkorrels

Voor de saus

  • 4 eetlepel(s) gezeefde yoghurt
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) honing
  • limoenschil, van 1 limoen (facultatief)
  • 1 eetlepel(s) limoensap, van 1 limoen

Hoe maak ik de Pekel voor dit Griekse Gerecht?

Als eerste maak je de Pekel voor de Griekse Kip Souvlaki. Je doet het water in een pan. Voeg daar het zout, de laurierblaadjes, tijm, peperkorrels, peterselie, knoflook, een halve citroen en één eetlepel honing aan toe. Plaats de pan op het vuur en als het kookt zet je de pan aan de kant om de inhoud een uurtje te geven om goed door te trekken voor een perfecte Pekel.

Na een uurtje haal je de Pekel door een zeef en het is klaar om te gebruiken voor dit smaakvolle Griekse Gerecht.

Het bereid ik de kippenblokjes?

Verwarm de oven voor 180 graden.

Snijd de kip voor de Griekse Kip Souvlaki in blokken, één kippenborstfilet in ongeveer 8 - 10 stukken. Leg de kip daarna in de pekel om goed door te trekken. Geef de kip minimaal een half uur tot maximaal 45 minuten om alle smaken in zich op te nemen. Als deze tijd bijna om is kan je de pitabroodjes klaarmaken.


Zet vervolgens een grillpan of bakpan op het vuur, haal de kippenblokjes uit de pekel en laat deze uitlekken. Dep deze eventueel nog droger met een keukendoek. Schuif de kip blokjes aan de sate prikkers. Besprenkel de kip met olijfolie en doe ze in de pan. Terwijl deze bakken kan je de broodjes klaarmaken deze Griekse Kip Souvlaki.

Hoe maak ik de Souvlaki pitabroodjes klaar

Plaats de Souvlaki pitabroodjes op een bakplaat en besprenkel deze met olijfolie, peper, zout en oregano. Doe de bakplaat 3 tot 4 minuten in de oven. Houd je de kip stokjes in de gaten?

Maak de saus om bij de Griekse Kip Souvlaki te serveren

Pak een schaaltje met daarin de Griekse Yoghurt, doe daar de honing en de mosterd bij. Meng dit goed door en rasp er wat limoenschil overheen en pers een beetje limoensap door de saus. Roer dit om en de saus is klaar voor de Griekse Kip Souvlaki. Haal de pitabroodjes uit de oven. De kip zal nu ongeveer klaar zijn.

Serveer deze Griekse Kip Souvlaki met o.a. sla en tomaat

Leg een stuk aluminiumfolie neer met daarbovenop bakpapier. Plaats hier de broodjes op en doe er ruim saus overheen. Beleg deze nu met sla, tomaat, ui, peterselie, het groene van een lente-uitje en als laatste de olijfolie. Daarna kan de Griekse Kip Souvlaki erop. Rol het pakketje goed op en knijp stevig in het rolletje, je kan het satéstokje er nu uittrekken. Doe dit bij allemaal en serveer het geheel op een mooie olijfhouten serveerplank.

απολαύστε το (eet smakelijk!)

Laisser un commentaire

Tous les commentaires sont modérés avant d'être publiés