Griekse Garnalen Saganaki

Om jou ook te kunnen laten genieten van één van de meest populaire voorgerechten, deel ik dit heerlijke Recept "Griekse Garnalen Saganaki" op mijn blog. Het is niet moeilijk om te maken, volg de uitleg hieronder en je zal er met zekerheid van smullen.

Welke ingrediënten heb je nodig om deze Griekse Garnalen Saganaki te maken?

Alle producten heb ik hier voor je op een rijtje gezet, zodat je in één overzicht kan zien wat je nodig hebt en mogelijk nog even bij de winkel kan halen.

 

  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rijpe tomaten, middelgroot
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 500 gram grote garnalen, zonder schaal, maar de kop en de staart intact
  • 3 eetlepels Extra Vierge Olijfolie, ook nog een beetje om er later overheen te sprenkelen
  • zout
  • peper
  • 2 snufjes chili vlokken
  • 2 steranijs
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 20 ml Ouzo
  • 1/2 bosje basilicum, dit is ongeveer 40 gram
  • verse oregano
  • 200 gram feta kaas

Het voorbereiden van de Groenten voor dit Griekse Recept

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 200 graden.

Nu kan je de groente voorbereiden. Verwijder alle zaadjes en het witte vlees aan de binnenkant van de groene paprika en snijd deze in reepjes. De ui kan nu in kleine stukjes worden gesneden en de knoflookteentjes snijd je in dunnen plakjes.

Met de rasp maak je de rijpe tomaten klein, de vel van de tomaten blijft over. Voeg de suiker toe aan het vruchtvlees van de tomaat en mix dit geheel door.

Hoe bak ik de garnalen voor deze Griekse garnalen Saganaki

Zet een bakpan op het vuur en laat deze goed heet worden. De garnalen die je gaat gebruiken hebben geen schil meer, de staart en het hoofd zitten er nog wel aan. Strooi drie eetlepels Extra Vierge Olijfolie over de garnalen en doe er zout en peper overheen.

Tip: Om de garnalen lekker sappig te houden is het belangrijk om kort voor het bakken de Extra Vierge Olijfolie, het zout en de peper toe te voegen.

Als de bakpan heet is, dan kan je de garnalen erin doen. Bak deze in totaal 1 minuut, dit om ze even te laten karameliseren voordat ze de oven ingaan. Het daadwerkelijke koken van de garnalen gebeurd in de oven. Na een minuut doe je de garnalen op een bord en zet je ze aan de kant.

Het bakken van de groenten en het klaarmaken van de ovenschaal

In dezelfde bakpan doe je nu een scheut olijfolie. Bak hier de ui, paprika, knoflook, zout, peper, chilipeper en de steranijs in. Als het geheel goudbruin is, voeg je de tomatenpuree toe en roer je het door. Doe de Ouzo erbij en vlambeer het.

Na het vlamberen kan de tomatenmix erbij, roer het geheel totdat het kookt en giet het daarna direct in een ovenschaal.

Hak de basilicum in stukjes en doe de helft ervan over de ovenschotel. Een beetje verse oregano kan er nu bij. 100 gr fetakaas kruimel je over de ovenschotel.

De garnalen kunnen er netjes op gelegd worden, duw ze een beetje in de saus zodat deze erin kunnen koken. De rest van de fetakaas kan eroverheen gekruimeld worden, de andere helft van de basilicum en oregano strooi je erop en je maakt het af met een scheut Extra Vierge Olijfolie.

Griekse Garnalen Saganaki bakken in de oven

De ovenschaal met de Griekse Garnalen Saganaki kan in de oven voor ongeveer 20 minuten. Als het geheel er goudbruin uitziet en de feta gesmolten is dan is het klaar.

Zo serveer je dit heerlijke Mediterraanse Griekse Gerecht

Schep de Griekse garnalen Saganaki op een bord, giet er Extra Vierge Olijfolie overheen en strooi er nog een beetje verse basilicum en oregano overheen. Je kan gaan genieten van een ultiem Mediterraans Grieks Gerecht!

 

καλή όρεξη (eet smakelijk)

Leave a comment

All comments are moderated before being published