Olijfhout uit Griekenland: wat maakt het zo bijzonder?

Veel mensen vragen zich af waarom Olijfhout uit Griekenland zo bijzonder en vooral prijzig is. Wat van belang is om te weten, de schaarste van olijfbomen is groot. Een olijfboom is pas klaar om te gebruiken voor producten van olijfhout als de olijfboom geen olijven meer geeft. De olijfbomen worden ongeveer 100 jaar oud voordat dit het geval is. Door de beperkte hoeveelheid aan olijfhout en de grote vraag ernaar is het een prijzig product.

Waarom is ander hout goedkoper?

Dit komt omdat er na het planten van andere bomen verschillende middelen worden ingezet om de bomen zo snel mogelijk te laten groeien zodat de mens zo snel mogelijk kan worden voorzien van het gewenste product.

Hier ligt een immens verschil, 100 jaar wachten om de beschikking te hebben over het olijfhout of na een paar jaren al je gewenste houten product in de winkel kunnen kopen.

Hoe zit het met de kwaliteit van Olijfhout uit Griekenland?

Bij Olijfolie & Honing verkopen wij alleen het beste van het beste. Wij staan voor de kwaliteit die het Olijfhout uit Griekenland met zich meebrengt. De producten worden met de hand gemaakt, hierdoor wordt het tot in de puntjes afgewerkt.

Olijfhout uit Griekenland is 100% natuurlijk en van een zeer hoge kwaliteit. We mogen het puur natuur noemen, omdat de olijfbomen geen enkele chemische bewerking krijgen.

Is Olijfhout een sterk houtsoort?

Olijfhout is een mooi houtsoort om veel verschillende soorten keukengerei van te maken. Maar ook andere producten worden van olijfhout gemaakt. Van snijplanken tot schaakborden, door deze te maken van olijfhout haal je één van de sterkste houtsoorten in huis. Olijfbomen staan erom bekend één van de hardste soort hout te zijn. Je kiest voor langdurig gebruik, wat natuurlijk geweldig is.

Is het goed voor het milieu?

Als je kiest voor producten van Olijfhout, dan help je het milieu een handje mee. Omdat er geen vervuilende middelen worden gebruikt bij olijfbomen, is het een houtsoort en product die extra waarde heeft voor onze aarde.

Hoe verzorg ik mijn producten?

Je hebt een prachtig product van olijfhout gekocht bij Olijfolieenhoning.nl. Dan wil je natuurlijk weten hoe je jouw aankoop het beste kan verzorgen. We kunnen het heel moeilijk maken, maar eigenlijk is het heel makkelijke!

De allerbeste verzorging van de Olijfhouten producten in jouw keuken

Masseer ze regelmatig in met Olijfolie!

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Zorg dat het product schoon en droog is
  • Neem een doek en doe een beetje olijfolie op de doek
  • Wrijf de olijfolie goed in het hout
  • Laat het een nachtje intrekken
  • Gebruik het daarna zoals altijd

Door regelmatig je Olijfhouten keukengerei te behandelen met Olijfolie, zal dit een beschermlaagje geven. Hierdoor is de kans op verkleuring klein en zal het hout geen geurtjes vasthouden.

Hoe vaak verzorg ik mijn houten keukengerei?

Dit is afhankelijk van hoe vaak jij je Olijfhouten keukengerei gebruikt. Als jouw snijplank dagelijks tevoorschijn wordt gehaald, gebruikt en afgewassen, dan kan deze wekelijks een olijfoliebehandeling gebruiken. Heb je bijvoorbeeld één van onze unieke serveerplanken, en komt deze een enkele keer tevoorschijn, dan is één keer per maand inmasseren met olijfolie voldoende.

Mag olijfhout in de vaatwasser?

Ons advies, doe olijfhout NIET in de vaatwasser!

De levensduur van je keukengerei zal immens verkorten en het hout wordt er niet mooier van. Eigenlijk is het verstandig om ieder soort hout uit de vaatwasser te houden. Houten keukenproducten zijn niet bestendig tegen de hitte die ze in de vaatwasser moeten verwerken. Naast dat de kwaliteit drastisch achteruit gaat, zal het olijfhout wit uit gaan slaan. Doe het alsjeblieft niet!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecheckt voordat ze geplaatst worden