Griekse Knapperig Gebakken Aardappeltjes met Tijm

Een bijzondere bereiding van deze heerlijke Griekse Knapperig Gebakken Aardappeltjes met Tijm die je bijna overal bij kan serveren. Haal ook deze unieke bereiding uit Griekenland bij jou in de keuken!

Welke ingrediënten heb ik nodig om dit Griekse Gerecht te maken?

Alle producten voor deze Griekse Knapperig Gebakken Aardappeltjes met Tijm heb ik hier voor je op een rijtje gezet, zodat je in één overzicht kan zien wat je nodig hebt, en deze mogelijk nog even bij de winkel kan halen.

  • 1 kilo aardappelen
  • 2 citroenen
  • 1,5 liter koud water
  • 1-2 eetlepels verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram Extra Vierge Olijfolie
  • 30 gr fijne semolina
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel zoete paprikapoeder

De voorbereiding van deze Griekse Knapperig Gebakken Aardappeltjes met Tijm

Verwarm de over voor op 200 graden.

Neem 4 grote aardappelen en snijd deze allemaal in 4 tot 6 stukken. Bekras alle stukken aardappel meerdere keren aan alle kanten, hierdoor neemt de aardappel de kruiden beter op en wordt deze extra knapperig. Doe de stukken in een pan.

Pak nu de twee citroenen en snijd deze beide in tweeën. Knijp ze uit boven de aardappelen en doe de rest van de citroen er ook bij in. Zout en peper erbij en giet het koude water er overheen.

De pan kan nu op het vuur en als het water kookt, dan de timer op 10 minuten zetten. Laat het zeker niet langer dan 10 minuten koken. Daarna moet je direct de aardappelen afgieten, anders neemt de aardappel teveel water op en dat willen we niet!

Zet de afgegoten aardappelen 2 tot 3 minuten apart om uit te stomen.

Hoe kruid je deze Griekse Knapperig Gebakken Aardappeltjes met Tijm?

Terwijl ze nog steeds heet zijn doe je de aardappelen in een grote kom. Strooi er weer zout en peper overheen, giet de Extra Vierge Olijfolie eroverheen. Nu kan je de twee knoflookteentje pletten en erbij doen, en de paprika kruiden gaan er ook bij, de tijm maakt het af.

 

Om de aardappelen extra krokant te maken, gaat er semolina (pastabloem) overheen.

Hoe bak je dit Griekse Gerecht in de oven?

Plaats de bakplaat nu zonder iets erop in de oven, dit om deze goed heet te laten worden. Terwijl je wacht schud je de aardappelmix goed door elkaar. Na ongeveer 5 minuten is de bakplaat goed heet en kan je deze eruit pakken. Belangrijk is dat je dit zo snel doet als mogelijk is.

Je haalt de bakplaat eruit, doet direct de mix erop en dan snel weer in de oven. Het duurt 40 minuten voordat ze klaar zijn. Iedere 10 minuten draai je de aardappelen om, dit helpt het knapperig worden.

Als de Griekse Knapperig Gebakken Aardappeltjes met Tijm klaar zijn, dan kan je ze o.a. serveren met een heerlijke Griekse salade en Griekse Kip Souvlaki.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecheckt voordat ze geplaatst worden