Griekse Chocolade Salami

Deze Griekse Chocolade Salami is overheerlijk en hoeft niet in de oven, wat het ook nog makkelijk maakt om te bereiden. Pak eerst alles wat je nodig hebt, zo weet je zeker dat je niet misgrijpt.

Welke ingrediënten heb je nodig om Griekse Chocolade Salami te maken?

Alle producten heb ik hier voor deze Griekse Chocolade Salami op een rijtje gezet, zodat je in één overzicht kan zien wat je nodig hebt en mogelijk nog even bij de winkel kan halen.

Kom 1

  • 250 gram gesmolten boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • Rasp van een sinaasappel

Kom 2

  • 250 gram theebiscuit
  • 50 gram brandy of rum
  • 100 gram walnoten

 

Extra

  • Bakpapier
  • Huishoudfolie

Hoe bereid ik dit heerlijke Griekse Dessert?

Voor de bereiding van dit Griekse Dessert, pak je een kom, en daar doe je de gesmolten boter, cacaopoeder, poedersuiker, zout  en de rasp van de schil van een sinaasappel in. Mix dit alles samen iets langer dan 1 minuut tot een gladde chocolademassa.

Breek de biscuitjes in grove stukken, maak ze niet te klein anders worden ze te kruimelig en dat is niet de bedoeling. Voeg naar smaak 50 gram brandy of rum toe aan de gebroken koekjes, met het dusdanig dat de koek de drank goed opneemt.

Doe de walnoten (of andere noten naar eigen keus) toe aan de gebroken biscuitjes en mix dit erdoorheen. Doe de chocolademassa bij de koekjes en meng dit samen, pas wel op dat je de biscuitjes niet breekt.

Het vormgeven  van de Chocolademassa

Als alles goed is gemengd, leg een stuk bakpapier op het aanrecht en leeg de inhoud van de kom erop. Met het bakpapier rol je het mengsel in een ronde langwerpige vorm. Draai de uiteinden van het bakpapier als een toffee papiertje. Leg vershoudfolie op het aanrecht en rol hier het geheel zo strak mogelijk op, zodat het de vorm heeft van een salami.

 

De Chocolademassa zit nu in bakpapier en daaromheen zit dan nog vershoudfolie.

 

Je kan het nu in de koelkast of vriezer leggen, dit is afhankelijk hoe je het eindresultaat wilt hebben. Wil je een mousse, plaats het dan in de koelkast. Heb je liever een stevigere koude structuur, leg het dan in de vriezer.

Hoelang duurt het voordat deze Griekse Chocolade Salami kan worden geserveerd?

Na ongeveer 3 tot 4 uur kan je de Griekse chocolade Salami uit de koelkast of vriezer halen. Snijd het in mooie gelijke stukken, strooi er nog een beetje poedersuiker overheen en geniet van dit ultieme Chocolade Dessert.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecheckt voordat ze geplaatst worden