Griekse Pizza Calzone

Zo lekker, deze Griekse Calzone voor tijdens de lunch of als avondeten. Met heerlijke verse kruiden  en Extra Vierge Olijfolie. Met dit recept haal je de Griekse keuken in huis!

Welke ingrediënten heb je nodig om deze Griekse Calzone te maken?

Alle producten heb ik hier voor je op een rijtje gezet, zodat je in één overzicht kan zien wat je nodig hebt voor deze Griekse Calzone en mogelijk nog even bij de winkel kan halen.

Voor het deeg:

  • 250 gram lauw water
  • 8 gram gist
  • Snufje kristalsuiker
  • 100 gram fijne griesmeel
  • 100 gram maisbloem
  • 300 gram bloem
  • Snufje zout
  • 3 eetlepels olijfolie

 

De Vulling:

  • 200 gram geraspte gemengde kaas
  • 100 gram feta
  • 2 grote tomaten
  • Snufje peper
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 4 eetlepels olijfolie

Serveren:

  • Rozemarijn
  • TIjm
  • Oregano

Hoe bereid je het deeg?

Doe het water, de gist en de kristalsuiker in een kom en mix dit kort. Voeg de griesmeel, maisbloem, bloem, zout en Extra Vierge Olijfolie toe.

Je kan een keukenmachine gebruiken om het deeg voor de Griekse Calzone te kneden, als je die niet hebt dan kan het ook met de hand. Het deeg is goed als het er als een compact geheel uitziet. Het mag niet aan je handen blijven plakken maar het moet ook niet glibberig zijn.

Laat het deeg nu in een schone glazen kom 1 tot 2 uur rijzen. Dit is afhankelijk van de temperatuur in jouw huis. Om ervoor te zorgen dat het niet gaat plakken aan de kom, doe een kleine scheutje Extra Vierge Olijfolie onderin de kom. Bedek het met huishoudfolie en laat het met rust tot het rijzen klaar is.

De vulling voor dit Griekse gerecht bereid je zo

Haal de deeg uit de kom en leg het opzij. Nu gaan we aan de gang met de vulling voor dit Griekse gerecht. Neem de geraspte gemengde kaas en feta  doe deze in een nieuwe kom. Snijd de twee tomaten door tweeën en haal de zaadjes eruit. Snijd ze in stukjes en voeg ze toe bij de kaaskom.

De peper en oregano kunnen nu worden toegevoegd. Doe er GEEN extra zou bij, de kazen zijn al zoutig genoeg. Mix dit met een lepel goed door elkaar.

Het gerecht klaarmaken met een scheutje Extra Vierge Olijfolie

Verwarm de oven nu voor op 200 graden.

Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en strooi een beetje fijne griesmeel op het keukenblad. Rol de stukken deeg plat (niet te dun) met een deegroller. Als je merkt dat de deeg aan de deegroller plakt, doe dan nog een beetje griesmeel op de deeg en rol verder. Doe 1/4 van de vulling op het plat gerolde deeg en vouw het dicht.

Vouw de zijkanten dicht zodat er een dikke rand ontstaat, en de vulling er niet meer uit kan.  Plaats deze op een bakplaat en maak de anderen ook klaar.

Sprenkel ongeveer 1 eetlepel Extra Vierge Olijfolie over iedere Griekse Calzone en plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven. Ze hebben ongeveer 15 tot maximaal 20 minuten nodig om krokant en bruin te worden. De tijd is afhankelijk van jouw oven.

Serveer deze Griekse calzones met verse kruiden

Mooi serveren kan je het geheel door de Griekse Calzone op een olijfhouten serveerplank te leggen en te bestrooien met verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en oregano.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecheckt voordat ze geplaatst worden